Bob & Sarah Amos

Vermont, USA

Den populära far/dotter-duon Bob & Sarah Amos från Vermont i nordöstra USA bjuder på en spännande blandning av americana och bluegrass. Till utsökt gitarrackompanjemang och med hänförande röster framför de såväl eget material som traditionella sånger.

Gitarristen och vokalisten Bob Amos är en prisbelönt låtskrivare som har spelat in tolv album och turnerat genom både USA och Europa. Åren 1988–2003 var han gitarrist, solist och låtskrivare i det internationellt erkända Front Range, ett band som ansågs höra till de världsledande inom genren bluegrass. Front Range uppträdde på de största scenerna och festivalerna, såsom Ryman Auditorium, Lincoln Center, Telluride Bluegrass Festival och Philadelphia Folk Festival.

Bobs sång ”One Beautiful Day” prisbelönades av International Bluegrass Music Association som årets gospelinspelning, och många av inspelningarna med Front Range – och även som soloartist – har funnits med på hitlistor inom genrerna bluegrass och americana.

Bobs sånger har också spelats in av andra toppartister inom den amerikanska bluegrassen. Hans sång ”Blink Of An Eye”, som år 2021 spelades in av prisbelönta vokalisten Danny Paisley, fanns med på hitlistan National Bluegrass Song Survey under ett års tid, varav två månader som listetta. Följaktligen nominerades ”Blink Of An Eye” år 2022 till utmärkelsen årets sång av International Bluegrass Music Association.

För femton år sedan började Bob uppträda tillsammans med sin då tretton år gamla dotter Sarah Amos, och hon har sedan dess utvecklats till en sångerska med både kraft och känslighet i rösten. Sarah och Bob har omsorgsfullt valt ut sånger ur Bobs omfattande katalog med egna sånger och sedan kryddat med egna versioner av traditionellt material. Bobs och Sarahs röster bildar tillsammans en fascinerande harmonisk väv – lyssna och njut.

Läs mer om Bob & Sarah Amos på deras webbplats – klicka på denna länk.