June

June är ett countryband bestående av sex killar med rötterna i Nykarleby, Jakobstad och Pedersöre. Bandet skriver egna låtar i en blandning av modern country och akustisk western, med vissa inslag av bluegrass.

Tanken på ett countryband föddes redan i juni 2009, under en tre veckor lång bilsemester i Mellanvästern i USA. Där och då skrevs de första egna låtarna. 2014 hade bandet fått sin fullständiga line-up, och June grundades. Bandet gjorde sin första spelning på ABGN:s Open stage år 2015 och sedan dess har grabbarna gjort många uppskattade spelningar runt om i Österbotten.

Inspirationen till låtarna kommer från livet, familjen och först och främst från tron på Jesus: "Han är det centrala i våra liv, och country råkar bara vara det bästa sättet att uttrycka livet på. Vi är väldigt tacksamma att vi fått möjligheten och privilegiet detta år att berätta vår historia för Er från scenen!"

June består av Benjamin Lönnqvist (sång, gitarr, bouzouki), André Gripenberg (gitarr), Joel Streng (gitarr, sång), Samuel Dahlin (banjo, mandolin, sång), Linus Enström (bas), Jonathan Lönnqvist (trummor, percussion, munspel).