The Purple Hulls

Feat. Ben "Banjo Ben" Clark & Sarah Birkeland

Texas, USA

Under uppväxten på en familjegård djupt nere i östra Texas lärde sig de rödhåriga tvillingarna Katy Lou Clark och Penny Lea Clark Gimble värdet av hårt arbete och det goda livet på landet. I denna välsignade miljö fick deras gudagivna musikaliska gåva näring och växtplats.

Inom familjen fanns talang för både musik och idrott. Därför var det ingen stor överraskning att tvillingarna begav sig till South Plains College i Levelland, Texas, för såväl korgbollspelande som musikstudier. Efter tre år i västra Texas flyttade systrarna Clark till Tennessee, där de snabbt rekryterades för uppgifter som bakgrundsmusiker för olika countryartister, för arbete på Grand Ole Opry och för låtskrivande för Nashvilles största musikförläggare Sony ATV.

Efter fem givande år i Music City ledde Herren dem tillbaka till deras hemstat. Med familjegården som bas – där de faktiskt odlar bönor som på engelska heter purple hulls – fortsätter The Purple Hulls att musicera. De senaste tolv åren har de berikat många kyrkor, festivaler och andra platser i både USA och Europa med sin upplyftande, akustiskt drivna musik.

På ABGN uppträder Katy Lou och Penny Lea förstärkta av storebrodern, multiinstrumentalisten Ben ”Banjo Ben” Clark och av basisten Sarah Birkeland. Var beredd på ett uppträdande präglat av lika mycket lekfullhet som spelskicklighet!

Läs mer om The Purple Hulls på deras webbplats – klicka på denna länk.