Vägen till ABGN

Sommaren 2012 korsades två idéer – en nyuppkommen tanke och en sedan många år lagrad dröm – om en musiksatsning i country-/bluegrassmusikens tecken på lägerområdet Klippan i Monäs. Dessa idéer mynnade ut i den första upplagan av American Bluegrass Gospel Night (ABGN), som hölls den 17 augusti 2013.

ABGN var från början i huvudsak ett musikevenemang, men med åren har de olika barn- och familjevänliga sidoaktiviteterna längs vår Western Street blivit ett allt viktigare inslag.

Målsättningarna med ABGN är (1) att samla många människor till ett proffsigt och samtidigt lekfullt evenemang byggt på kristen grund, (2) att skapa ett forum för ett frivilligarbete där yngre och äldre jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål samt (3) att generera ett ekonomiskt överskott till förmån för barn- och ungdomsverksamheten på lägerområdet Klippan.

Följande artister och grupper har medverkat på ABGN: The Purple Hulls (USA), Lateral Blue (USA), George Highfill (USA), The Petersens (USA), Bob & Sarah Amos (USA), Robirohi (EST), Jussi Syren & The Groundbreakers, Country Life, Homeward Bound, Lars Edberg & Daybreak Rangers, Jacob Gospel, June, Christian Vesterqvist, Emilia Enlund och Amy Lee Dawn.

Via Himlen TV7:s Play-arkiv hittas filmade konsertinslag från tidigare års upplagor av ABGN.

American Bluegrass Gospel Night är en del av SLEF:s verksamhet.